Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hermelín

16. 9. 2007

SALÁT Z HERMELÍNU:
2 Hermelíny, 50g salámu, 1 jablko, 100g sterilovaného celeru, 1 kapie, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100g majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice. Vychlazený Hermelín nakrájíme na malé plátky, salám, jablko, celer, kapii na nudličky, cibuli na kostičky. Přidáme majonézu smíchanou s jogurtem, hořčicí, rozetřeným česnekem a vše promícháme. Salát podle chuti dokyselíme octem a necháme proležet.

 


HERMELÍNOVÝ SALÁT S VEJCI:
Hermelín, 150 - 200g šunkového salámu, 4 vejce uvařená na tvrdo, 1 malá cibule, 1 majolka, podle chuti trochu nálevu z okurek, pepř, sůl. Hermelín, salám, vejce pokrájíme na drobno, cibuli jemně usekáme, spojíme s majolkou, osolíme, opepříme.

 


PLNĚNÝ HERMELÍN:
Hermelín z jedné strany nařízneme, vnitřní část vydlabeme, vnitřek utřeme s 1 smetanovým sýrem, 1 stroužkem česneku, lžící strouhaných ořechů, ochutíme pepřem. Naplníme hmotou a přiklopíme.

 


ZAPEČENÁ HERMELÍNOVÁ SLUNÍČKA:
Zapékací misku silně vymažeme máslem, rozložíme rozkrájené Hermelíny (řeznou plochou nahoru). Posypeme mletou paprikou, mletým pepřem, na každé kolečko dáme trochu strouhaného sýra Eidam. V sýru vyhloubíme důlek, vyklepneme do něj vejce, osolíme, pokropíme mlékem. Zapékáme při 100 - 120°C, až vejce ztuhnou. Ozdobíme petrželkou a rajčaty.

 


MŇAMKA:
4 krabičky Hermelínu, 15 kuliček jalovce, sladká paprika, mletý pepř, lžička tymiánu, lžička drceného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 8 stroužků česneku, 2 chilli papričky, 2 dl oleje. Všechno koření smícháme, česnek nakrájíme na podélné tenké plátky, Hermelíny rozřežeme na 3 kolečka a střídavě do sklenice dáváme plátek Hermelínu, posypeme kořením, poklademe česnekovými plátky, zakapeme olejem. Na poslední kolečko položíme bobkový list, dolijeme zbylý olej a necháme uležet 48 hodin.

 


NALOŽENÝ HERMELÍN:
3 Hermelíny, 1 feferonka, 2 - 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, olej podle velikosti sklenice. Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a vložíme do sklenice. Přidáme koření, česnek, feferonku a zalijeme olejem. Necháme pár dní uležet.

 


SMAŽENÝ ŽAMPIONOVÝ HERMELÍN:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a podusíme. Ochutíme utřeným česnekem, solí, mletým pepřem, přidáme drobně nasekanou šunku a nakrájenou pažitku. Rozkrojené Hermelíny trochu vydlabeme, naplníme studenou žampionovou směsí, přitiskneme a necháme v chladu ztuhnout. Obalíme jako řízek v trojobalu a rychle smažíme v rozpáleném oleji.

 


KULATÉ PŘEKVAPENÍ:
2 sýry Hermelín, 100g másla, špetka soli. Nastrouhaný Hermelín utřeme s máslem, osolíme. Do kousku směsi balíme olivy, kousky ananasu, pomeranče a obalíme v nasekané petrželce nebo pažitce. Kuličky jsou dobré i bez náplně.

 


HERMELÍNOVÉ KOULE:
Hermelín, 90g másla, 1 lžička sladké mleté papriky, hrst sekané pažitky (petrželky). Na velmi mírném ohni rozpustíme máslo, strouhaný Hermelín. Ochutíme paprikou, pažitkou, lehce osolíme a odstavíme. Z vychladlé hmoty rukou namočenou ve studené vodě tvarujeme koule, obalujeme v sekané petrželce.

 


HERMELÍN S PEPŘEM:
2 Hermelíny, 2 lžíce másla, lžička mletého pepře, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 lžíce sekaných jader vlašských ořechů nebo mandlí, zelená petrželka. Sýry naplocho rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabaný vnitřek sýru utřeme s máslem, pepřem, česnekem a sekanými ořechy. Naplníme půlky Hermelínu, přiklopíme a dáme vychladit. Povrch sýru potřeme slabě máslem, posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou a krájíme asi 16 dílků z každého sýra. Podáváme s ozdobnými šavličkami.

 


SMAŽENÝ HERMELÍN S BANÁNEM:
Hermelín na plocho rozřízneme a každou půlku obalíme v trojobalu. Na rozpáleném tuku usmažíme. Banán nakrájíme na 1/2 cm plátky a na rozehřátém másle krátce podusíme. Na jednotlivé díly smaženého Hermelínu položíme plátek dušeného banánu, ozdobíme lžičkou kompotovaných brusinek a podáváme s topinkami.

 


ŠUNKOVÉ ZÁVITKY S HERMELÍNEM:
Na osmažené cibulce vymícháme vajíčka, odstavíme, přidáme strouhaný Hermelín a zamícháme. Touto nádivkou plníme plátky drůbeží šunky, uděláme závitky, obalíme v trojobalu a v rozpáleném tuku vysmažíme. Podáváme teplé s brambory, bramborovou kaší, nebo taky studené.

 


ROZPEČENÝ HERMELÍN:
Na alobal pomazaný olejem položíme podélně rozkrojený Hermelín a klademe na něj podušené houby, nadrobno nakrájenou šunku, kostičky rajčat, papriky a jemně nakrájenou cibuli. Osolíme. Alobal zabalíme a dáme do vyhřáté trouby na 6 - 8 minut zapéct. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli odstát, aby sýr trochu ztuhl a lépe se přenesl na talíř.

 


NAKLÁDANÝ HERMELÍN:
2 Hermelíny, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 feferonka, 2 lžičky provensálského koření několik kuliček pepře. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na jemné plátky. Vhodnou sklenici střídavě plníme Hermelínem, cibulí a česnekem. Zároveň prosypáváme kořením, přidáme celou feferonku a pepř. Naplněnou, upěchovanou sklenici zalijeme olejem, zavíčkujeme.  Necháme několik dnů rozležet.

 


SMAŽENÝ LANČMÍT S HERMELÍNEM:
1 konzerva lančmítu, 2 sýry Hermelín. Lančmít otevřeme na obou koncích a obsah vytlačíme na prkénko. Nakrájíme na 8 koleček. Mezi dva plátky lančmítu vložíme rozpůlený Hermelín, spíchneme párátkem a obalíme v hladké mouce. Z mléka, vejce a polohrubé mouky vyšleháme těstíčko, ve kterém obalujeme připravený lančmít. Ihned smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

 



SMAŽENÝ HERMELÍN S ANANASEM:
Hermelín rozkrojíme, na každou půlku položíme plátek šunky a drobně nakrájený kompotovaný ananas. Půlky přiklopíme, dvakrát obalíme v trojobalu a rychle usmažíme. Podáváme s hranolky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář