Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorty s kokosem

28. 8. 2007

ZASNĚŽENÁ MARGOT:
240g polohrubé mouky, 160g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1 kokosová čokoláda Margot, 2 dl mléka, 2 lžíce rumu, špetka mleté skořice. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, rum, olej, trochu mleté skořice a vejce rozšlehaná v mléce. Zaděláme těsto a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Upečeme ve středně teplé troubě, necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme a potřeme ušlehanou šlehačkou, přiklopíme. Potřeme povrch i boky dortu šlehačkou a celý posypeme kokosovou moučkou.

 


KOKOSOVÝ DORT:
300g kokosek, 150g moučkového cukru, 200g žervé nebo čisté Lučiny, 125g másla, 2 šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, vanilkový cukr. Z kokosek připravíme drobenku (roztlučeme paličkou v mikrotenovém sáčku), dvě lžíce drobenky odložíme, zbytek utřeme s máslem. Na dno odnímatelné dortové formy položíme alobal, lžící rozetřeme a upěchujeme kokoskovou směs. Necháme 30 minut v chladnu ztuhnout. Kokoskový korpus opatrně vyklopíme na rovný talíř, nasadíme na něj jen okraj dortové formy. Na těsto poklademe nakrájené okapané meruňky nebo broskve. Utřeme žervé s cukrem a po částech vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovači. Krém natřeme na ovoce a necháme ztuhnout v chladničce 12 hodin. Ztuhlý dort opatrně vyjmeme z formy, ozdobíme ovocem a posypeme kokosovými drobečky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA