Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marinády

14. 10. 2007

ČESNEKOVÁ MARINÁDA NA MASO:
30 - 50g česnekových stroužků utřených se solí, 1 dl sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce bílého vína, 3 lžíce oleje, trocha mletého zázvoru. Na plátky nakrájené a naklepané maso necháme v marinádě přes noc uležet.

 


MEDOVÁ GRILOVACÍ SMĚS:
3 lžíce medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa (nejlépe vinného), 1 šálek jahodového džemu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička soli. Všechny suroviny společně promícháme. Připravené kousky masa necháme ve směsi nejméně hodinu marinovat. Během grilování můžeme maso potírat.

 


ZÁZVOROVÁ MARINÁDA:
1 lžíce mletého zázvoru, 2 lžíce cukru, 1 lžíce utřeného česneku, 1 šálek citronové nebo grepové šťávy, 1/4 šálku sójové omáčky. Do směsi naložíme kousky masa nebo ryb a necháme nejlépe přes noc uležet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA