Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostaní nepečené cukroví

3. 10. 2007

ČOKOLÁDOVÝ PIŠKOTOVÝ DEZERT:
Vždy 2 piškoty slepujeme krémem. Utřeme 100g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíci kakaa, 1 vanilkový cukr a vmícháme 3 lžíce mletých ořechů. Klademe je na alobal a potřeme pikantní marmeládou (meruňkovou, rybízovou) ochucenou trochou rumu. Zalijeme čokoládovou polevou (ve vodní lázni rozpustíme 50g ztuženého tuku a 50g čokolády na vaření).

 


MANDLE V ČOKOLÁDĚ:
150g mandlí, 150g mléčné čokolády, 50g másla. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky a na pánvi (nebo v troubě pod grilem) do zlatova opečeme. Nad parou rozpustíme máslo s čokoládou a vymícháme. Odstavíme, vmícháme opražené mandle a lžičkou klademe hromádky na plech vyložený alobalem. Necháme v chladu ztuhnout a vkládáme do papírových košíčků.

 


ZÁKUSEK Z BE-BE SUŠENEK:
3 balíčky Be-Be sušenek, 250g másla, 3 žloutky, 250g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr. V 1/2 litru vody rozmícháme a uvaříme 1 vanilkový pudink, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Vmícháme vychladlý pudink a vyšleháme. Sušenky slepujeme krémem a skládáme k sobě. Krémem potřeme i celý povrch zákusku a necháme 24 hodin ztuhnout a uležet. Další den krájíme šikmé řezy.

 


FÍKOVÁ TLAČENKA:
100g pomletých fíků, 100g pomletých piškotů, 50g strouhanky, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 1 bílek, 50g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 100g čokolády na vaření. Piškoty a strouhanku pokropíme rumem, přidáme bílek, cukr, kakao, fíky, ořechy, hrubě nastrouhanou čokoládu. Propracujeme a na prkénku posypaném moučkovým cukrem vyválíme do válečku (průměr asi 4 cm). Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladničce několik dnů uležet.

 


KARAMELOVÉ KORNOUTKY:
Neslazené oplatky nakrájíme na čtverečky 5x5 cm a nad parou z nich vytvarujeme kornoutky (nahřejeme, stočíme do kornoutku a zasuneme do sklenice). Okraje kornoutku namáčíme v čokoládové polevě, obalujeme ve strouhaných oříšcích. Plníme karamelovým krémem. Vaříme uzavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka asi 2 hodiny. Vyšleháme 300g másla s vychladlým karamelem a 2 lžícemi cukru.

 


BURISONOVÝ CHLEBÍČEK:
1 balíček bílých burisonů, 200g mléčných karamelových bonbónů, 250g tuku Hera, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa. Ve vodní lázni rozpustíme tuk společně s karamely. Vmícháme kakao, rum a vymícháme do hladka. Do směsi nasypeme burisony a promícháme. Směs dáme do alobalem vyložené chlebíčkové formy, důkladně upěchujeme a necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.

 


PIŠKOTOVÉ KULIČKY:
200g ml. cukru, 250g másla, 2 vejce, 200g mletých piškotů, 6 Tatranek nebo Horalek, trochu rumu. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a rumem, přidáme Tatranky a piškoty. Nakonec vmícháme sníh z bílků, tvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhané čokoládě.

 


ČOKOLÁDOVÉ KAŠTANY:
2 čokoládové tyčinky Ledových kaštanů, 400g čokolády na vaření, 1 slazené kondenzované mléko, 250g ztuženého tuku, 1/8 másla, rum. Kondenzované mléko vaříme 2 hodiny ve vodní lázni na karamel. Vychladlé utřeme s máslem a trochou rumu. Ledové kaštany, čokoládu a ztužený tuk rozpustíme nad parou a rozdělíme na dva díly. Do papírových košíčků plníme rozpuštěnou čokoládu, karamel a dolijeme čokoládou. Necháme v chladu ztuhnout.

 


BURIZONOVÝ ZÁVIN:
Ze 300g kryst. cukru uděláme karamel, přilijeme 1 Salko a mícháme. Přidáváme po kouskách 80g tuku a dohladka vymícháme. Přidáme 200g burizonů a necháme vychladnout. Vytvarujeme válečky, ( můžeme plnit do tlačenkových sáčků), které necháme ztuhnout a krájíme na tenké plátky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář