Jdi na obsah Jdi na menu
 


S kokosem

3. 10. 2007

KOKOSOVÉ DVOUBAREVNÉ ŘEZY: 
250g kokosové moučky, 500g moučkového cukru, 250g tuku (Hera apod.), 150g sušeného mléka, 2 bílky, několik lžic rumu (podle chuti). V hrnci rozpustíme tuk, odstavíme z ohně, vmícháme kokosovou moučku, cukr, sušené mléko, rum a bílky. Vymícháme těsto, rozdělíme na 2 díly. Plech vyložíme alobalem, rozetřeme jeden díl těsta. Do druhého dílu vmícháme trochu kakaa na obarvení a rozetřeme na první díl. Polijeme čokoládovou polevou (můžeme střídat s bílou polevou) a necháme v chladu ztuhnout.

 


NUGÁTOVÉ ŘEZY S ROZINKAMI:
100g másla, 100g tuku Hera (apod.), 100g moučkového cukru, 50g kakaa, 4 dl horkého mléka, 4 lžíce rumu, 6 lžic kokosové moucky, 4 lžíce rozinek. Rozmixujeme změklé máslo, tuk, cukr, kakao a mléko. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky (spařené a okapané) a přilijeme rum. Do směsi zamícháme 2 balíčky dětských piškotů, lehce promícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem, naplníme směsí, stlačíme a překryjeme alobalem. Nejlépe přes noc necháme uležet v chladničce. Druhý den vyklopíme, polijeme mléčnou nebo kakaovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

 


KOKOSOVÝ STUDENÝ DORT:
2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany, 1 sušená šlehačka v prášku, l vanilkový cukr. Podle návodu ušleháme šlehačku, smícháme se smetanou, cukrem a piškoty. Dortovou formu silně vymažeme máslem, vysypeme kokosovou moučkou a naplníme polovinou směsi. Poklademe okapaným kompotovým nebo čerstvým ovocem a rozetřeme zbytek směsi. Povrch uhladíme, posypeme kokosem a kakaem a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládovou polevou.

 


ŠPANĚLSKÁ KOLEČKA:
250g ml.cukru, 200g kokosu, 2 bílky, trochu rumu . Vypracujeme těsto a na pocukrovaném vále vyválíme a vykrajujeme oválky. Vypracujeme druhé těsto: 200g ml. piškotů, 150g ml.ořechů, 50g másla, 2 žloutky, 100g ml.cukru, trochu citr.šťávy. Vyválíme a vykrajujeme stejné oválky jako z prvního těsta. Spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne zaschnout. Zdobíme čokol.polevou.

 


KOKOSOVÉ BONBONY:
Vymícháme 50g másla, 30g ml.cukru, 1 van.cukr. Přidáme 40g kokosu, 1 balíček pomletých piškotů a 50 ml rumu. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáváme do papírových košíčků.

 


RAFAELLO:
Rozpustíme 250g 100% tuku. Do vychladlého vmícháme 250g ml.cukru, 1 van.cukr a 100g pomletých ovesných vloček. Přidáme 100 ml teplé vody, 200g sušeného mléka, 200g kokosu a dáme vychladit. Tvoříme kuličky, do každé vložíme lískový oříšek, obalíme v kokosu a dáme do papírových košíčků.

 


DVOUBAREVNÉ TYČINKY:
1 Salko, 100g ml.cukru, 1 van.cukr rozmícháme a přidáme 250g kokosu. Z hmoty tvarujeme tyčinky, jeden konec namočíme do čokolády.

 


KOKOSOVÝ GRILIÁŽ:
250g 100% tuku rozpustíme, do vlažného přidáme 1 Salko, 250g kokosu a promícháme. Natřeme na dortové oplatky a přikryjeme druhým. Krájíme čtverečky a polovinu namočíme do čokolády.

     


KOKOSOVÉ KULIČKY I:
4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.

 


KOKOSOVÉ KULIČKY II:
100 ml.mléka, 1 lžička Solamylu, 1 lžíce hr.mouky - uvaříme kaši a do horké vmícháme 70g kokosu. Vyšleháme 100g másla, 100g ml.cukru a přidáme studenou kaši, 350g ml.piškotů a rum podle chuti. Lískové oříšky krátce opražíme na suché pánvi a oloupeme. Z těsta tvoříme kuličky a do každé vtlačíme oříšek. Obalujeme v kokosu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA