S kokosem
KOKOSOVÉ
DVOUBAREVNÉ ŘEZY:
250g kokosové moučky, 500g moučkového
cukru, 250g tuku (Hera apod.), 150g sušeného mléka, 2 bílky, několik lžic rumu
(podle chuti). V hrnci rozpustíme tuk, odstavíme z ohně, vmícháme kokosovou
moučku, cukr, sušené mléko, rum a bílky. Vymícháme těsto, rozdělíme na 2 díly.
Plech vyložíme alobalem, rozetřeme jeden díl těsta. Do druhého dílu vmícháme
trochu kakaa na obarvení a rozetřeme na první díl. Polijeme čokoládovou polevou
(můžeme střídat s bílou polevou) a necháme v chladu ztuhnout.
NUGÁTOVÉ ŘEZY
S ROZINKAMI:
100g másla, 100g tuku Hera (apod.), 100g
moučkového cukru, 50g kakaa, 4 dl horkého mléka, 4 lžíce rumu, 6 lžic kokosové
moucky, 4 lžíce rozinek. Rozmixujeme změklé máslo, tuk, cukr, kakao a mléko.
Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky (spařené a okapané) a
přilijeme rum. Do směsi zamícháme 2 balíčky dětských piškotů, lehce promícháme.
Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem, naplníme směsí, stlačíme a překryjeme
alobalem. Nejlépe přes noc necháme uležet v chladničce. Druhý den vyklopíme,
polijeme mléčnou nebo kakaovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
KOKOSOVÝ
STUDENÝ DORT:
2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany, 1
sušená šlehačka v prášku, l vanilkový cukr. Podle návodu ušleháme šlehačku,
smícháme se smetanou, cukrem a piškoty. Dortovou formu silně vymažeme máslem,
vysypeme kokosovou moučkou a naplníme polovinou směsi. Poklademe okapaným
kompotovým nebo čerstvým ovocem a rozetřeme zbytek směsi. Povrch uhladíme,
posypeme kokosem a kakaem a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a
pocákáme čokoládovou polevou.
ŠPANĚLSKÁ
KOLEČKA:
250g ml.cukru, 200g kokosu, 2 bílky,
trochu rumu . Vypracujeme těsto a na pocukrovaném vále vyválíme a vykrajujeme
oválky. Vypracujeme druhé těsto: 200g ml. piškotů, 150g ml.ořechů, 50g másla, 2
žloutky, 100g ml.cukru, trochu citr.šťávy. Vyválíme a vykrajujeme stejné oválky
jako z prvního těsta. Spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne
zaschnout. Zdobíme čokol.polevou.
KOKOSOVÉ
BONBONY:
Vymícháme 50g másla, 30g ml.cukru, 1
van.cukr. Přidáme 40g kokosu, 1 balíček pomletých piškotů a 50 ml rumu.
Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáváme do papírových košíčků.
RAFAELLO:
Rozpustíme 250g 100% tuku. Do vychladlého
vmícháme 250g ml.cukru, 1 van.cukr a 100g pomletých ovesných vloček. Přidáme
100 ml teplé vody, 200g sušeného mléka, 200g kokosu a dáme vychladit. Tvoříme
kuličky, do každé vložíme lískový oříšek, obalíme v kokosu a dáme do papírových
košíčků.
DVOUBAREVNÉ
TYČINKY:
1 Salko, 100g ml.cukru, 1 van.cukr
rozmícháme a přidáme 250g kokosu. Z hmoty tvarujeme tyčinky, jeden konec
namočíme do čokolády.
KOKOSOVÝ
GRILIÁŽ:
250g 100% tuku rozpustíme, do vlažného
přidáme 1 Salko, 250g kokosu a promícháme. Natřeme na dortové oplatky a přikryjeme
druhým. Krájíme čtverečky a polovinu namočíme do čokolády.
KOKOSOVÉ
KULIČKY I:
4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce
mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme na
tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.
KOKOSOVÉ
KULIČKY II:
100 ml.mléka, 1 lžička Solamylu, 1 lžíce
hr.mouky - uvaříme kaši a do horké vmícháme 70g kokosu. Vyšleháme 100g másla,
100g ml.cukru a přidáme studenou kaši, 350g ml.piškotů a rum podle chuti.
Lískové oříšky krátce opražíme na suché pánvi a oloupeme. Z těsta tvoříme
kuličky a do každé vtlačíme oříšek. Obalujeme v kokosu.