Pěnové cukroví
OŘECHOVÍ
CHROUSTI:
3 bílky, 210g ml.cukru - ušleháme sníh,
vmícháme 210g ml.ořechů, na pečící papír nanášíme malé kopečky, usušíme je v
mírně vyhřáté troubě a necháme v krabici týden odležet.
BÍLKOVÉ
OŘECHOVÉ PUSINKY:
80g kryst.cukru, 200g ml. ořechů, (lze
nahradit praženými umletými ovesnými vločkami), 4 bílky, 4 lžíce vlažné vody,
špetka vanilkového cukru, špetka soli. Z bílků ušleháme tuhý sníh, před
šleháním přidáme vodu a sůl. Postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a do
tuhého sněhu zamícháme 2/3 ořechů. Na vymazaný plech klademe lžičkou malé
hromádky, posypeme zbytkem ořechů a sušíme v mírně vyhřáté troubě. Ještě horké
posypeme strouhanou čokoládou na vaření.
MINI LASKONKY:
Nad párou vyšleháme 4 bílky a 270g
písk.cukru. Odstavíme, vmícháme kůru z 1/2 citronu, 30g pol.mouky a 50g
ml.ořechů. Na dobře vymazaném plechu tvoříme malé laskonky, které pomalu
upečeme. Hotové slepujeme kakaovým krémem, můžeme pocákat čokoládou.
MEDOVÉ
PUSINKY:
Ušleháme tuhý sníh ze 2 bílků a 2 lžic
studené vody. Za stálého míchání přidáváme po trošce 120g ohřátého medu, 100g
ml.mandlí a 100g ml.ořechů. Na vym.plech klademe lžičkou hromádky a pomalu
upečeme.
OPLATKOVÁ
ŽEBÍRKA:
Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků, přidáme 250g
ml.cukru, 1 van.cukr a šleháme nad párou do zhoustnutí. Přimícháme 150g
ml.ořechů a rozetřeme na 1 čtvercový oplatek. Mokrým nožem oplatek nakrájíme na
obdélníčky, narovnáme na obrácenou formu srnčího hřbetu a upečeme v mírně
rozehřáté troubě.