Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pěnové cukroví

14. 10. 2007

OŘECHOVÍ CHROUSTI:
3 bílky, 210g ml.cukru - ušleháme sníh, vmícháme 210g ml.ořechů, na pečící papír nanášíme malé kopečky, usušíme je v mírně vyhřáté troubě a necháme v krabici týden odležet.

 


BÍLKOVÉ OŘECHOVÉ PUSINKY:
80g kryst.cukru, 200g ml. ořechů, (lze nahradit praženými umletými ovesnými vločkami), 4 bílky, 4 lžíce vlažné vody, špetka vanilkového cukru, špetka soli. Z bílků ušleháme tuhý sníh, před šleháním přidáme vodu a sůl. Postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a do tuhého sněhu zamícháme 2/3 ořechů. Na vymazaný plech klademe lžičkou malé hromádky, posypeme zbytkem ořechů a sušíme v mírně vyhřáté troubě. Ještě horké posypeme strouhanou čokoládou na vaření.

 


MINI LASKONKY:
Nad párou vyšleháme 4 bílky a 270g písk.cukru. Odstavíme, vmícháme kůru z 1/2 citronu, 30g pol.mouky a 50g ml.ořechů. Na dobře vymazaném plechu tvoříme malé laskonky, které pomalu upečeme. Hotové slepujeme kakaovým krémem, můžeme pocákat čokoládou.

 


MEDOVÉ PUSINKY:
Ušleháme tuhý sníh ze 2 bílků a 2 lžic studené vody. Za stálého míchání přidáváme po trošce 120g ohřátého medu, 100g ml.mandlí a 100g ml.ořechů. Na vym.plech klademe lžičkou hromádky a pomalu upečeme.

 


OPLATKOVÁ ŽEBÍRKA:
Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků, přidáme 250g ml.cukru, 1 van.cukr a šleháme nad párou do zhoustnutí. Přimícháme 150g ml.ořechů a rozetřeme na 1 čtvercový oplatek. Mokrým nožem oplatek nakrájíme na obdélníčky, narovnáme na obrácenou formu srnčího hřbetu a upečeme v mírně rozehřáté troubě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA