Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříkané pečivo

11. 10. 2007

ČAJOVÉ KROUŽKY:
250g polohrubé mouky, 70g pískového cukru, 30g vlahého rozpuštěného másla, 4 bílky, 2 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky, tuk, mouku a lehce promícháme. Cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou stříkáme na vymazaný, vysypaný plech malé kroužky. Ve středně horké troubě pečeme asi 10 - 15 minut. Vychladlé kroužky slepujeme k sobě meruňkovou zavařeninou.                          

                               


ČAJOVÉ:
500g tuku, 2 vejce, 200g ml.cukru – vyšleháme a vmícháme 600g hl.mouky a 1 van.cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme do čokolády. Rada: stříkejte velmi malé věnečky, protože těsto se trošku „rozjede“. Těsto má být tuhé, takže ho víc neřeďte.

 


VĚNEČKY:
Uděláme odpalované těsto z 1/2l vody, 130g tuku, trošky soli, 300g hl.mouky. Do vychlazeného vmícháme 7 vajec. Na plech s papírem stříkáme věnečky, které pečeme ve velmi vyhřáté troubě - 220°C. Studené rozkrojíme napůl, naplníme krémem a pocukrujem, nebo potřeme polevou. Krém : uvaříme puding z 1l mléka, 4 vanil. pudin.prášků, 200g ml.cukru a necháme vychladit. 200g másla vyšleháme a po troškách přidáváme pudink. Ochutíme rumem. Poleva: 1 bílek, 150g ml.cukru, lžíce rumu.

 


VĚNEČKY OD BOŽKY:
Necháme povařit 80g sádla, 1 sklenku vody a špetku soli. Přidáme 100g pol.mouky, zamícháme a 1 minutu vaříme. Necháme zchladnout a do vlažného postupně vmícháme 3 vejce, vždy se špetkou prášku do pečiva. Stříkáme do tvaru věnečků na vym plech a zprudka pečeme. Až vyskočí, troubu ztlumíme a dopečeme. Rozkrojíme a plníme máslovým krémem.

 


MANDLOVÉ VĚNEČKY:
175g hl.mouky, 175g ml.cukru, 100g ml.mandlí, 125g tuku, 1 van.cukr, 2 žloutky,     2 lžíce šlehačky, kůra z pomeranče - vypracujeme těsto, naplníme cukrářský pytlík a na plech stříkáme věnečky, které upečeme a po dvou slepujeme marmeládou nebo nutelou, půlky věnečků namáčíme do čokolády.

 


KAKAOVÉ ČAJOVÉ PEČIVO:
300g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 280g másla, 2 žloutky, 3 lžíce kakaa, trocha mleté skořice a tlučeného hřebíčku. Máslo utřeme se žloutky a cukrem. Vmícháme mouku prosetou s kakaem, hřebíčkem a skořicí. Těsto dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou (nebo do lisu na cukroví) a na suchý plech stříkáme různé tvary. Pečeme ve středně teplé troubě. Vychladlé slepujeme pikantní marmeládou, zdobíme bílkovou polevou a čokoládovou rýží.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA