Pomazánky pikantní
14. 10. 2007
FALEŠNÝ TATARÁK:
150g měkkého salámu
(mletého) nebo čajovky, 1 cibule nakrájená nadrobno, kečup, trocha piva, 1
žloutek, trocha grilovacího koření, pálivá paprika, pepř, sůl. Vše smícháme jako klasický tatarák a mažeme na
topinky.
ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA:
200g měkkého salámu, 1 natvrdo
uvařené vejce, 2 sterilované okurky, 1 drobně nakrájená cibule, 1 - 2
feferonky. Do větší mísy
nastrouháme salám, vejce, okurky, přidáme nakrájenou cibuli a drobně nakrájené
feferonky. Svaříme 1/2 lžičky octa, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce
hořčice, ochutíme 1/2 lžičkou cukru a 1/2 lžičkou
mletého pepře. Necháme vychladnout a promícháme s nastrouhanou směsí.
Mažeme na chlebíčky, jednohubky.
POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉHO MASA:
1 konzerva vepřového ve
vlastní šťávě, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, pár
kapek koření Tabasco, 2 stroužky česneku, mletý pepř. Vepřové z konzervy jemně nasekáme (můžeme použít i
robot). Česnek utřeme nebo prolisujeme a společně s ostatními přísadami
zamícháme do masové směsi. Podle chuti dochutíme pepřem. Mažeme na krajíce na
sucho opečeného chleba.
ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA:
Umeleme maso z 1 hovězí
nebo vepřové konzervy ve vlastní šťávě spolu s 1
velkou cibulí, 2 stroužky česneku a 4 pálivými papričkami (můžeme dát i
míň, pokud nemáme rádi opravdu velmi pálivou chuť). Vše promícháme se 100g tvrdého strouhaného sýra a majolkou podle chuti.
Mažeme na chleba, veku a zdobíme zeleninou.
OSTRÁ SÝROVÁ POMAZÁNKA:
Ušleháme 150g měkkého
tvarohu se 3 lžícemi mléka, přidáme sladkou mletou
papriku podle chuti, drobně nasekané feferonky nebo
chilli koření, 100g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 50g hrubě nastrouhané
Nivy, osolíme a dobře promícháme.
NEJLEPŠÍ A NEJRYCHLEJŠÍ ČESNEKOVÁ
POMAZÁNKA NA CHLEBÍČKY:
Nastrouhejte na jemno sýr - cihlu, přidejte
nalisovaný česnek, tatarskou omáčku Hellmans a promíchejte. Je skvělá!!!
KŘENOVÁ POMAZÁNKA:
100g jemně nastrouhaného
křenu, 1 větší syrová mrkev, 1 měkký sýr, 50g majonézy, 100g uzeného masa nebo
šunkového salámu, sůl. Sýr
rozetřeme s majonézou, vmícháme jemně nastrouhanou mrkev, křen a jemně umleté
maso (salám). Osolíme podle chuti. Mažeme na opečené topinky.
KŘENOVÁ POMAZÁNKA:
200g žervé (máslový sýr),
100g šunkového salámu, 50g jemně nastrouhaného křenu, mletá paprika, mletý
pepř, sůl, pažitka. Salám jemně
umeleme, smícháme se sýrem. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, vmícháme křen.
Mažeme na krajíce chleba a hustě sypeme pažitkou.
POMAZÁNKA NA TOPINKY:
1 kg rajčat, 500g cibule,
3 větší jablka, 1 lžička kari koření a 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička mletého
pepře, 6 stroužků česneku, 1 šálek cukru (asi 200g), 1 šálek octa (2 dl), 1
lžíce mleté pálivé papriky, 2 lžíce soli. Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní přísady a rozvaříme na kaši. Horké
plníme do nahřátých skleniček a uzavřeme.
KŘENOVÁ POMAZÁNKA:
1 větší křen, 150g
měkkého salámu, 1 pomazánkové máslo, 1 měkký sýr, majolka, 1 lžíce pikantní
hořčice, koření Vegeta, mletý pepř, sůl. Máslo utřeme s měkkým sýrem, hořčicí a majolkou. Přidáme jemně
nastrouhaný křen a pomletý salám. Promícháme, ochutíme kořením, podle chuti
osolíme.
ŠUNKOVÁ POMAZÁNKA S KŘENEM:
150g šunky, 1 žervé sýr,
2 lžíce mléka, majolka, strouhaný křen (podle chuti), sůl. Sýr rozmícháme s mlékem a trochou majolky. Vmícháme
umletou šunku a jemně nastrouhaný křen. Podle chuti osolíme.
KŘENOVÁ POMAZÁNKA:
2 malé sýry Lučina, 3 - 4 lžíce mléka, 3 - 4
lžíce strouhaného křenu. Lučinu utřeme s mlékem, vmícháme křen. Mažeme na
kolečka rohlíků, zdobíme kouskem pomeranče, kapie, petrželky.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář