Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánky pikantní

14. 10. 2007

FALEŠNÝ TATARÁK:

150g měkkého salámu (mletého) nebo čajovky, 1 cibule nakrájená nadrobno, kečup, trocha piva, 1 žloutek, trocha grilovacího koření, pálivá paprika, pepř, sůl. Vše smícháme jako klasický tatarák a mažeme na topinky.

 

ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA:

200g měkkého salámu, 1 natvrdo uvařené vejce, 2 sterilované okurky, 1 drobně nakrájená cibule, 1 - 2 feferonky. Do větší mísy nastrouháme salám, vejce, okurky, přidáme nakrájenou cibuli a drobně nakrájené feferonky. Svaříme 1/2 lžičky octa, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce hořčice, ochutíme 1/2 lžičkou cukru a 1/2 lžičkou mletého pepře. Necháme vychladnout a promícháme s nastrouhanou směsí. Mažeme na chlebíčky, jednohubky.

 

POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉHO MASA:

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, pár kapek koření Tabasco, 2 stroužky česneku, mletý pepř. Vepřové z konzervy jemně nasekáme (můžeme použít i robot). Česnek utřeme nebo prolisujeme a společně s ostatními přísadami zamícháme do masové směsi. Podle chuti dochutíme pepřem. Mažeme na krajíce na sucho opečeného chleba.

 

ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA:

Umeleme maso z 1 hovězí nebo vepřové konzervy ve vlastní šťávě spolu s 1 velkou cibulí, 2 stroužky česneku a 4 pálivými papričkami (můžeme dát i míň, pokud nemáme rádi opravdu velmi pálivou chuť). Vše promícháme se 100g tvrdého strouhaného sýra a majolkou podle chuti. Mažeme na chleba, veku a zdobíme zeleninou.

 

OSTRÁ SÝROVÁ POMAZÁNKA:

Ušleháme 150g měkkého tvarohu se 3 lžícemi mléka, přidáme sladkou mletou papriku podle chuti, drobně nasekané feferonky nebo chilli koření, 100g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 50g hrubě nastrouhané Nivy, osolíme a dobře promícháme.

 

NEJLEPŠÍ A NEJRYCHLEJŠÍ ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA NA CHLEBÍČKY:

Nastrouhejte na jemno sýr - cihlu, přidejte nalisovaný česnek, tatarskou omáčku Hellmans a promíchejte. Je skvělá!!!

 

KŘENOVÁ POMAZÁNKA:

100g jemně nastrouhaného křenu, 1 větší syrová mrkev, 1 měkký sýr, 50g majonézy, 100g uzeného masa nebo šunkového salámu, sůl. Sýr rozetřeme s majonézou, vmícháme jemně nastrouhanou mrkev, křen a jemně umleté maso (salám). Osolíme podle chuti. Mažeme na opečené topinky.

 

KŘENOVÁ POMAZÁNKA:

200g žervé (máslový sýr), 100g šunkového salámu, 50g jemně nastrouhaného křenu, mletá paprika, mletý pepř, sůl, pažitka. Salám jemně umeleme, smícháme se sýrem. Ochutíme solí, pepřem, paprikou, vmícháme křen. Mažeme na krajíce chleba a hustě sypeme pažitkou.

 

POMAZÁNKA NA TOPINKY:

1 kg rajčat, 500g cibule, 3 větší jablka, 1 lžička kari koření a 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička mletého pepře, 6 stroužků česneku, 1 šálek cukru (asi 200g), 1 šálek octa (2 dl), 1 lžíce mleté pálivé papriky, 2 lžíce soli. Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní přísady a rozvaříme na kaši. Horké plníme do nahřátých skleniček a uzavřeme.

 

KŘENOVÁ POMAZÁNKA:

1 větší křen, 150g měkkého salámu, 1 pomazánkové máslo, 1 měkký sýr, majolka, 1 lžíce pikantní hořčice, koření Vegeta, mletý pepř, sůl. Máslo utřeme s měkkým sýrem, hořčicí a majolkou. Přidáme jemně nastrouhaný křen a pomletý salám. Promícháme, ochutíme kořením, podle chuti osolíme.

 

ŠUNKOVÁ POMAZÁNKA S KŘENEM:

150g šunky, 1 žervé sýr, 2 lžíce mléka, majolka, strouhaný křen (podle chuti), sůl. Sýr rozmícháme s mlékem a trochou majolky. Vmícháme umletou šunku a jemně nastrouhaný křen. Podle chuti osolíme.

 

KŘENOVÁ POMAZÁNKA:

2 malé sýry Lučina, 3 - 4 lžíce mléka, 3 - 4 lžíce strouhaného křenu. Lučinu utřeme s mlékem, vmícháme křen. Mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme kouskem pomeranče, kapie, petrželky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA