Pomazánky s masem
14. 10. 2007
KUŘECÍ
POMAZÁNKA S JABLKY A KŘENEM:
250g vařeného (pečeného)
kuřecího masa, 50g pomazánkového másla, 2 jablka, 5 lžic majolky, 1 lžička
strouhaného křenu, 1/2 lžičky citronové šťávy, mletý pepř, sůl. Maso drobně
nakrájíme nebo umeleme. Máslo umícháme s majolkou, křenem a nastrouhanými
jablky. Ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přidáme maso, promícháme a
mažeme na chleba. Můžeme posypat čerstvým nasekaným koprem.
VEPŘOVÁ
PIKANTNÍ POMAZÁNKA:
250g pečeného vepřového
masa, 1 cibule, 2 rajčata, 2 papriky, česnek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce
ostrého kečupu, mletý pepř, sůl. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli,
přidáme nakrájená rajčata a papriky. Dusíme, až se všechna šťáva vydusí.
Vmícháme utřený česnek, pomleté pečené maso, sójovou omáčku a kečup. Osolíme,
opepříme, prohřejeme a mažeme na topinky nebo opečené plátky veky.
POMAZÁNKA
BULHARKA:
500g vařeného hovězího
masa, 1 malý rajský protlak, 1 velká cibule, 2 uvařené brambory, 2 kyselé
okurky, 1 lžíce křenu, 1 lžíce hořčice, 150g majonézy, mletý pepř, sůl. Maso
umeleme, přidáme nastrouhané vařené brambory, jemně nakrájenou cibuli i okurky,
nastrouhaný křen. Smícháme majonézu s hořčicí, rajským protlakem a promícháme s
masem. Osolíme, opepříme a mažeme na veku, topinky.
BŮČKOVÁ
POMAZÁNKA S PAPRIKAMI:
50g pečeného bůčku, 1
vařený brambor, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, křen, sůl.
Bůček umeleme společně s bramborem, cibulí, česnekem a paprikami. Osolíme,
promícháme, zdobíme strouhaným křenem.
POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉ
KONZERVY:
1 velká vepřová konzerva,
1 cibule, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 malá majolka, 2 - 3 stroužky česneku,
mletý pepř. Maso z konzervy zbavíme tuku, nakrájíme na kousky, smícháme s
drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nakrájenými vajíčky. Spojíme
majolkou, opepříme, solit nemusíme. Mažeme na tmavý chléb, ozdobíme okurkou,
rajčetem, podle chuti.
VEPŘOVÁ
POMAZÁNKA S KŘENEM:
1 konzerva Vepřové ve
vlastní šťávě, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř,
sůl. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, smícháme s křenem a hořčicí. Mažeme
na tmavý chléb, můžeme zdobit sterilovanou okurkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář