Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánky s masem

14. 10. 2007

KUŘECÍ POMAZÁNKA S JABLKY A KŘENEM:

250g vařeného (pečeného) kuřecího masa, 50g pomazánkového másla, 2 jablka, 5 lžic majolky, 1 lžička strouhaného křenu, 1/2 lžičky citronové šťávy, mletý pepř, sůl. Maso drobně nakrájíme nebo umeleme. Máslo umícháme s majolkou, křenem a nastrouhanými jablky. Ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přidáme maso, promícháme a mažeme na chleba. Můžeme posypat čerstvým nasekaným koprem.

 

VEPŘOVÁ PIKANTNÍ POMAZÁNKA:

250g pečeného vepřového masa, 1 cibule, 2 rajčata, 2 papriky, česnek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce ostrého kečupu, mletý pepř, sůl. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a papriky. Dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Vmícháme utřený česnek, pomleté pečené maso, sójovou omáčku a kečup. Osolíme, opepříme, prohřejeme a mažeme na topinky nebo opečené plátky veky.

 

POMAZÁNKA BULHARKA:

500g vařeného hovězího masa, 1 malý rajský protlak, 1 velká cibule, 2 uvařené brambory, 2 kyselé okurky, 1 lžíce křenu, 1 lžíce hořčice, 150g majonézy, mletý pepř, sůl. Maso umeleme, přidáme nastrouhané vařené brambory, jemně nakrájenou cibuli i okurky, nastrouhaný křen. Smícháme majonézu s hořčicí, rajským protlakem a promícháme s masem. Osolíme, opepříme a mažeme na veku, topinky.

 

BŮČKOVÁ POMAZÁNKA S PAPRIKAMI:

50g pečeného bůčku, 1 vařený brambor, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, křen, sůl. Bůček umeleme společně s bramborem, cibulí, česnekem a paprikami. Osolíme, promícháme, zdobíme strouhaným křenem.

 

POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY:

1 velká vepřová konzerva, 1 cibule, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 malá majolka, 2 - 3 stroužky česneku, mletý pepř. Maso z konzervy zbavíme tuku, nakrájíme na kousky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nakrájenými vajíčky. Spojíme majolkou, opepříme, solit nemusíme. Mažeme na tmavý chléb, ozdobíme okurkou, rajčetem, podle chuti.

 

VEPŘOVÁ POMAZÁNKA S KŘENEM:

1 konzerva Vepřové ve vlastní šťávě, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, sůl. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, smícháme s křenem a hořčicí. Mažeme na tmavý chléb, můžeme zdobit sterilovanou okurkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA