Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bublaniny

28. 8. 2007

BUBLANINA SE ŠVESTKAMI:
150g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 100g másla, 5 vajec, 1 rovná lžička prášku do pečiva. Tuk vyšleháme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně přidáváme žloutky. Vyšleháme do lehké pěny. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme tuhý sníh, který nadvakrát vmícháme do žloutkové pěny společně s moukou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe vyloupanými švestkami (700g) a pečeme v předehřáté troubě do růžova.


REBARBOROVÁ BUBLANINA:
4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 3 vejce, 4 lžíce vařící vody, 1 vanilkový cukr. Žloutky našleháme s cukrem a vařící vodou do pěny. Postupně přidáváme mouku a opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků oslazený vanilkovým cukrem. Na dno vymazaného a moukou vysypaného pekáčku dáme 1/3 těsta. Posypeme tenkými kolečky oloupané rebarbory (asi 250g), rozetřeme druhou třetinu těsta, dáme nakrájenou rebarboru (250g) a zatřeme zbývajícím těstem. Upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Upečenou bublaninu polijeme vanilkovou omáčkou (polotovar v sáčku), nebo polijeme 2 rozšlehanými kelímky jogurtu.


BROSKVOVÁ BUBLANINA:
300g polohrubé mouky, 240g moučkového cukru, 200g tuku, 6 vajec, 8 lžic vlahého mléka, 1 lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra. Cukr, žloutky a změklý tuk utřeme do pěny, přidáme mléko, mouku prosetou s práškem do pečiva a kakaem, citronovou kůru a lehce vmícháme ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem, poklademe pokrájenými broskvemi a upečeme. Upečenou bublaninu posypeme skořicovým cukrem.



HRNKOVÁ BUBLANINA:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 1/2 hrnku vlažné vody, 1 prášek do pečiva. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, posypeme jakýmkoliv nakrájeným ovocem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.


BUBLANINA S OVESNÝMI VLOČKAMI:
2 sáčky "Lívanečky s ovesnými vločkami", 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 500g višní (kompotovaných). Obsah sáčku rozmícháme v 1/2 litru vody, přidáme žloutky,vmícháme ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, okapané višně obalíme v mouce a rozhodíme na těsto. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.


PERNÍKOVÁ BUBLANINA:
350g polohrubé mouky, 80g moučkového cukru, 40g rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 dkg droždí, 1/4 litru mléka, citronová kůra, špetka soli. V mléce rozmícháme žloutky, cukr, droždí, sůl. Přidáme mouku a sníh z bílků. Těsto necháme 30 minut odležet. Rozetřeme do vymazaného, moukou vysypaného pekáče, posypeme drobným ovocem a perníkovou směsí (250g strouhaného perníku smícháme s 60g moučkového cukru) a upečeme.


RYBÍZOVÁ BUBLANINA V REMOSCE:
150g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 80g másla, 3 vejce, 2 dl kefíru (nebo bílého jogurtu), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva. Rozehřáté máslo, moučkový i vanilkový cukr, vejce a kefír ušleháme. Vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané remosky. Rovnoměrně rozhodíme kuličky rybízu a pečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník pocukrujeme.


BUBLANINA:
4 žloutky, 2 sklenice kryst.cukru – třeme, přidáme 1/2 sklenice oleje, 3 sklenice polohr.mouky, 1 prášek do peč, 1 sklenice mléka, sníh z bílků. Vylijeme na plech, posypeme ovocem a upečeme.


LEVNÁ BUBLANINA:
120g pol.mouky, 120g písk.cukru, 3 vejce, 4 lžíce horké vody, 1 vanil.cukr. Žloutky vyšleháme s vodou a polovinou cukru, přidáme sníh z bílků a zbytku cukru a mouku. Pečeme ve vym. a vys. formě, posypeme ovocem a pečeme asi 35 minut na 180 °C


HRNÍČKOVÁ BUBLANINA:
Ušleháme těsto: 3 vejce, 1 hrnek kryst.cukru, 1/2 kypřícího prášku, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky pol.mouky, troška soli. Vylijeme na vym a vys plech, posypeme 500g sezonního ovoce a upečeme. Pocukrujeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

super bublanina

(miley, 19. 11. 2008 17:49)

180 g polohrubé mouky, 80 g másla, 2 žloutky, 2 bílky, 100 g cukru, prášek do pečiva, 6 lžicmléka, 300 g ovoce jaké chcete - jablka, jahody, višně, třešně, švestky, meruňky atd. jak na to v míse třeme tuk s cukrem do pěny. Pak přidáme a zatíráme žloutky jedne po druhém. Paksřídavě vmícháme mléko a mouku s práškem. Nakonec do těsta cmícháváme sníh z bílků. Těsto dáme do dobře vymazaného plechu poklademe jej ovocem, které jsme omočili trochu v mouce. Pak to co nejdříve dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem. Množství pro: 6 osob(y) Doba přípravy: 60 minut Obtížnost: středně těžké

dik

(miley, 19. 11. 2008 17:42)

ty bublaniny jsou super

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA