Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preclíky

29. 6. 2008

KYNUTÉ PRECLÍKY:
300g hladké mouky, 100g tuku, 20g droždí, trocha mléka, sůl. V mléce rozmícháme droždí, necháme vzejít. Kvásek nalijeme do osolené mouky, přidáme změklý tuk a vypracujeme tužší těsto. Ze stejně velkých kousků těsta vyvalujeme válečky, složíme do preclíků a necháme na plechu chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Před dopečením potřeme polevou ze 2 lžiček vody, 2 lžiček soli, 2 lžiček hladké mouky a 1 bílku. Sypeme kmínem (mákem, sezamovým nebo lněným semínkem). Dopečeme do zlatova.

 

PRECLÍKY:
500g hladké mouky, 10 nastrouhaných vařených brambor, 50g rozpuštěného tuku Hera, 1 žloutek, 2 dl mléka, špetka soli. Necháme vykynout kvásek z trochy mléka, špetky cukru a 40g droždí. Smícháme s ostatními surovinami a ihned tvarujeme preclíky. Klademe je na vymazaný plech, potřeme vodou, sypeme solí a mákem. V předehřáté troubě prudce upečeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA